Welcome to PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN   Click to listen highlighted text! Welcome to PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN
PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN

Vervoersmiddelen; manieren om naar buiten te gaan

Ook voor wie niet (goed) kan lopen zijn er veel mogelijkheden om naar buiten te gaan.
Omnibuzz brengt u overal in de regio op uw bestemming, maar soms wil je gewoon buiten zijn, in de buurt wat toeren, boodschappen doen. Een elektrische fiets, een fiets die aan de fiets van een begeleider kan worden gehaakt, een driewielerfiets of een scootmobiel kan dan uitkomst bieden.

Aanvragen van vervoermiddel:

Aanvragen bij het Sociaal Team van de gemeente.
tel. 043-4588488 (maandag tot vrijdag 9.00 – 12.00 uur kunt u een afspraak maken met het Sociaal Team);
e-mail: sociaalteam@eijsden-margraten.nl
Post: Postbus 10, 6269 ZG Margraten

of loop binnen bij het loket:

Locatie Margraten
Schinkepoort 69 
Maandag van 09.00 tot 12.00 uur

Locatie Eijsden
Breusterhof 2 
Vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur

Locatie Gronsveld
Kerkplein 8 (basisschool) 
Woensdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Voor toekenning van één van genoemde vervoersmiddelen zal een gesprek nodig zijn met een klant-consulent. Op basis van het gespreksverslag neemt de gemeente een besluit het vervoermiddel in bruikleen te verstrekken of een tegemoetkoming voor aanpassing toe te kennen. Voor verstrekking van een dergelijk vervoersmiddel wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht (het totaal van alle eigen bijdragen samen mag echter niet boven het voor u geldende maximum uitkomen).

Na toekenning komt de leverancier thuis een passing doen; de gemeente verstrekt de leverancier de door een deskundige opgestelde vereisten voor dit vervoermiddel. Vervolgens wordt het gewenste vervoermiddel afgeleverd en afgesteld, en wordt de klant geïnstrueerd.
Onderhoud en reparatie zijn inbegrepen. De klant dient hierop zelf toe te zien, maar de rekeningen kunnen bij de gemeente worden gedeclareerd.

Aanvragen van een auto aanpassing:

Onder voorwaarden kan de gemeente een aangepaste auto in bruikleen geven of een tegemoetkoming  in de aanpassing van een eigen auto (die dan niet ouder dan 3 jaar mag zijn).
Over de huurprijs dan wel het verstrekte bedrag  wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht (het totaal van alle eigen bijdragen samen mag echter niet boven het voor u geldende maximum uitkomen).

Click to listen highlighted text!