Welcome to PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN   Click to listen highlighted text! Welcome to PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN
PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN

Persoonsgebonden-budget; eigen regie, maar veel administratie

Indien u, na de toekenning van een voorziening, kiest voor een persoonsgebonden budget, maakt de Gemeente Eijsden-Margraten een nader te bepalen bedrag over aan de SVB waarmee de SVB uw hulpverlener(s) uitbetaalt.
U koopt van het bedrag voor de geïndiceerde uren zelf uw zorg/ hulp in bij een zelfstandige aanbieder (het bedrag is te laag om het aantal geïndiceerde uren in te kopen bij een officiële thuiszorgorganisatie). U stelt met uw hulpverlener(s) een contract op waarin de afspraken met hen zijn vastgelegd.
De SVB administreert het geld voor u: betaalt het uit en legt verantwoording af (maar u en uw hulpverlener moeten natuurlijk de gegevens aanleveren).
NB De verdiensten van uw hulp zijn bekend bij de belastingdienst.
Soms kan een familielid worden ingeschakeld als betaalde hulpverlener, maar alleen voor zorg die het gebruikelijke overstijgt.

Voor ondersteuning bij de aanvrage kunt u een beroep doen op:
– Per Saldo (www.pgb.nl), tel. 0900-7424857 ma.-do van 10 tot 17.00 uur (0,20 per minuut); leden kunnen persoonlijke vragen per e-mail voorleggen.
– het Maatschappelijk werk; of
– een medewerker van MEE (www.meezuidlimburg.nl), te bereiken via tel. 088-0102222 of e-mail: info@meezuidlimburg.nl

Click to listen highlighted text!