Welcome to PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN   Click to listen highlighted text! Welcome to PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN
PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN

Openbaar vervoer en vervoer op maat om je bestemming te bereiken

Openbaar vervoer
Toegankelijk en betrouwbaar openbaar vervoer is fijn voor alle reizigers.
Vanuit Platform ZEM geven we door welke verbeteringen nodig zijn in het openbaar vervoer opdat mensen er gemakkelijk gebruik van kunnen maken.
Dit betreft de inrichting van de bussen, maar ook van de bushaltes en het betreft ook de beschikbaarheid van buslijnen op verschillende trajecten en op verschillende tijden.
NB Via 9292.nl ziet u hoe u van het ene adres naar het andere kunt reizen met openbaar vervoer.

Vervoer op maat binnen de regio

Mensen met ernstige beperkingen zullen – ook bij goed openbaar vervoer – altijd vervoer op maat nodig hebben om ergens te komen:
Omnibuzz binnen de regio (zie: www.omnibuzz.nl) en
Valys voor verder dan 5 zones (zie www.valys.nl).

De gemeente bepaalt of iemand recht heeft op “vervoer op maat” van Omnibuzz; daarvoor dient men contact op te nemen met het Sociaal team.
U kunt een afspraak maken via tel. 043-4588488 (maandag tot vrijdag 9.00 – 12.00 uur)
e-mail: sociaalteam@eijsden-margraten.nl
Post: Postbus 10, 6269 ZG Margraten

Als u een vervoerspas aanvraagt, volgt mogelijk een gesprek bij u thuis en/of een keuring bij de GGD. De gemeente besluit de vervoerspas wel of niet toe te kennen op basis van de informatie die u verstrekt. zie ook: www.omnibuzz.nl

Met de vervoerspas kunt u gebruik maken van Omnibuzz-taxi’s of -busjes (tot het maximale kilometerbudget voor het betreffende jaar is gebruikt).
U moet Omnibuzz machtigen om  € 0,82 per zone af te schrijven van uw bank.
Een begeleider mag gratis mee, als u een begeleiderskaart heeft (zie hieronder). Een meereizende betaalt € 2,39 per zone.
Het standaard kilometerbudget is 450 zones per jaar; de gemeente kan desgewenst een hoger budget toekennen.
Per rit kunt u maximaal 5 zones reizen van of naar uw woonplaats (alleen voor ritten naar medische behandelcentra kan een uitzondering worden gemaakt).

Bovenregionaal vervoer voor mensen met een beperking (Valys):
Als u in aanmerking komt voor een vervoerspas, dan kunt u waarschijnlijk ook een Valys-pas krijgen. Het aanvraagformulier vindt u onder www.valys.nl of u kunt bellen met Els Damsma, tel.043-4072579; zij zal u dan het formulier uitdraaien.
Met Valys reist u binnen Nederland – binnen een vastgesteld kilometerbudget (600 km.) per jaar – voor € 0,20 per km.; u mag maximaal 2 reisgenoten meenemen die dan ook elk € 0,20 betalen per km. Met een begeleiderskaart mag 1 begeleider bovendien gratis mee. In speciale gevallen kan een hoger kilometerbudget worden vastgesteld.

Begeleiderskaart
Wie niet alleen kan reizen, kan een OV-begeleiderskaart aanvragen. Op deze kaart kunt u – zowel bij Omnibuzz als bij Valys één begeleider gratis meenemen (het kan iedere reis iemand anders zijn).
Voor informatie over – of aanvraag van de begeleiderskaart belt u 030-2354661.
Als u de begeleiderskaart bij Omnibuzz wilt gebruiken, dient u de begeleiderskaart eerst bij Omnibuzz te registreren; daartoe stuurt u een kopie van de begeleiderskaart naar Omnibuzz, Postbus 99, 6160 AB Geleen.

Aanvraagformulier_OV-begeleiderskaart_direct_Argonaut_Advies_versie_10-2018

Click to listen highlighted text!