Welcome to PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN   Click to listen highlighted text! Welcome to PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN
PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN

Huishoudhulp

Hulp bij het huishouden:

Als het vanwege beperkingen niet lukt om het eigen huishouden nog helemaal te doen, kan de gemeente Hulp bij het Huishouden toekennen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
Iedereen die één of meerdere WMO-voorzieningen heeft betaalt daarvoor een vaste eigen bijdrage van maximaal € 19,50 per maand; deze wordt maandelijks afgeschreven door het CAK.
U kunt een aanvrage doen via het KlantContactCentrum (KCC), tel. 043-4588488. Van maandag tot en met vrijdag kunt u tussen 9.00 en 12.00 uur een afspraak maken met het Sociaal Team;
e-mail: sociaalteam@eijsden-margraten.nl
Post: Postbus 10, 6269 ZG Margraten

Voor ondersteuning bij de aanvrage kunt u een beroep doen op:
– het Maatschappelijk werk
– Een medewerker van MEE (www.meezuidlimburg.nl), te bereiken via tel. 088-0102222 of e-mail: info@meezuidlimburg.nl

Als u een aanvrage doet voor Hulp bij het Huishouden wordt de noodzaak daarvoor vastgesteld in een gesprek met een klantconsulent.
In het advies aan de gemeente tellen uw beperkingen mee, maar ook uw woonsituatie.
Als tot het huishouden gezonde volwassenen horen of kinderen (vanaf 6 jaar), die een handje kunnen toesteken, dan zal minder hulp worden toegekend.
De gemeente gaat er dan van uit dat de huisgenoten gebruikelijke taken op zich nemen.

U kunt hulp bij het huishouden ontvangen als zorg in natura (ZIN) of als persoonsgebonden budget (PGB)
Zorg in natura wil zeggen dat de gemeente de zorg regelt via een gecontracteerde zorgaanbieder.

Als u een PGB krijgt toegekend, organiseert u zelf de toegekende zorg. Als deze voldoet aan de voorwaarden, dan wordt de zorgverlener betaalt via de SVB op basis van de aangeleverde gegevens. Een klein deel van het toegekende Budget wordt vrijgelaten; daarvan kunt u iets extra’s geven aan uw zorgverlener of een extra taak laten uitvoeren.

Click to listen highlighted text!