Welcome to PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN   Click to listen highlighted text! Welcome to PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN
PLATFORM ZORGVRAGERS EIJSDEN-MARGRATEN

Actief blijven meedoen

Doen wat je graag doet

Allereerst zijn wij van mening dat een beperking iemand zo min mogelijk zou moeten belemmeren om te doen wat hij of zij graag doet en altijd deed.
Sporten zoals vroeger zal niet altijd mogelijk zijn; dat betekent nog niet dat je thuis moet gaan zitten.
Ook nu wil je mensen ontmoeten, buiten zijn, boodschappen doen, klussen in huis opknappen, blijven zingen in het koor, de (klein)kinderen van school halen, eten koken, gasten ontvangen enz.
Het vraagt soms wat extra organisatie om actief te blijven meedoen. Laat je niet weerhouden – er zijn hulpmiddelen, er zijn in uw omgeving zeker mensen die een handje willen toesteken.
En er zijn meer mensen zoals u; misschien kunt u gezamenlijk iets ondernemen – een tochtje in de omgeving bijvoorbeeld; of samen muziek maken/ muziek luisteren; of samen zwemmen of een boek bespreken.

Als je zo’n idee voorlegt aan anderen en aan bijvoorbeeld de plaatselijke natuurvereniging of plaatselijke muzikanten of je oude sportvereniging, dan komt er zeker iets moois van de grond. Platform ZEM en andere vrijwilligers-organisaties zullen zeker ook willen helpen.

Een heel goed voorbeeld van een activiteit, die inspeelt op een behoefte: Fietsmaatjes Eijsden-Margraten. kijk op
fietsmaatjeseijsdenmargraten.nl

Click to listen highlighted text!